BERLIN – 30 augusti 2018 – HARMAN International, helägt dotterbolag till Samsung Electronics Co., Ltd., som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, har hittills i år vunnit hela 53 utmärkelser för sina tekniska lösningar och produktdesign.

 

Samtliga av HARMANs tre varumärken JBL, Harman Kardon och AKG finns representerade bland prisvinnarna, med produkter inom alla prissegment och produktkategorier – så som connected home, röststyrda högtalare, portabla högtalare och hörlurar. De 53 utmärkelserna kan också ses som ett kvitto på HARMANs position

som en av världens ledande utvecklare och tillverkare av ljudprodukter för konsumenter.

  • Detta otroliga antal, hela 53 stycken, design- och teknikpriser är en tydlig bekräftelse på att vi levererar produkter i framkant när det kommer till design och teknik, säger Michael Mauser, President för Lifestyle Audio hos HARMAN. Utmärkelserna vi får är även en klapp på axeln till våra talangfulla, hårt arbetande designers och ingenjörer som är del av denna utveckling samt markerar vår position som ledande på marknaden.

För att vidareutvecklas och fortsätta leverera toppmodern design, integrerad teknik och oöverträffad ljudkvalitet till konsumenter världen över lanserade HARMAN nyligen initiativet Huemen, en designbyrå med över 250 skickliga designers. Genom att arbeta utifrån ett perspektiv där människan sätts i centrum har Huemen som syfte att skapa meningsfull design och användarupplevelser till HARMANs premiumvarumärken.

 

CES

7 CES Awards

 

Produkterna prisade för enastående produktdesign och teknik inkluderade följande:

CES Awards

 

If

16 iF World Design Awards

iF Design Awards är en högt respekterad utmärkelse som bekräftar hög kvalitet inom estetik, användarfokus, ergonomi och effektiv design.   

If World Design
If World Design2

 

22 Red Dot Product Design och 4 Red Dot Communication Design Awards

Red Dot Design Awards tilldelas produkter som visar prov på innovation, kvalitet, funktionalitet och miljömässig hållbarhet.

Reddot

Red Dot Product Design:

reddot1
reddot2
reddot3

 

Reddot

Red Dot Communication Design: 

reddot4

 

EISA

 4 EISA Awards

EISA Awards belönar nya produkter som kombinerar den mest avancerade tekniken med klassledande prestanda.  

Eisa

*Vinnare av mer än en utmärkelse

Följ HARMAN online

 

Om HARMAN

HARMAN International (harman.com), ett helägt dotterbolag till Samsung Electronics Co, LTD., designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över. Dessa inkluderar bland annat uppkopplade lösningar till bilen samt ljud- och bildprodukter, automatiserade företagslösningar samt tjänster som stödjer Internet of Things (IOT). Med ledande varumärken som AKG®, Harman Kardon®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson ® och Revel® är HARMAN idag mycket populärt bland ljudälskare, musiker och på arenor världen över. Över 50 miljoner bilar är idag utrustade med HARMAN:s ljud- och infotainmentsystem. Företagets mjukvarulösningar används i miljarder mobila enheter och system som är sammankopplade, integrerade och säkra över alla plattformar – från arbetet och hemmet till bilen och mobilen. HARMAN har idag totalt runt 30 000 anställda i USA, Europa och Asien. I mars 2017 blev HARMAN ett helägt dotterbolag till Samsung Electronics Co.