IFA 2018, BERLIJN – 30 Augustus, 2018 Met de Enchant soundbar serie geniet de consument van een innovatieve surround-geluidservaring zonder extra luidsprekers of andere apparatuur. Soundbars zijn niet meer weg te denken in een home entertainment ervaring. Tegelijkertijd is er behoefte aan gebruiksvriendelijke en eenvoudige systemen. De Harman Kardon Enchant serie is ontworpen met deze veeleisende klant in het achterhoofd; een klant die op zoek is naar geluid van hoge kwaliteit zonder in te boeten aan ruimte of design.

 

Harman Kardon's MultiBeam-technologie maakt gebruik van een algoritme voor digitale signaalverwerking (DSP) dat Enchant Soundbars in staat stelt om surround-geluid te produceren zonder dat er extra luidsprekers nodig zijn. De DSP biedt scherp afgebakende audiodecodering die, in combinatie met de zijwaarts uitstralende luidsprekerdrivers, geluid over de wanden naar alle hoeken van de kamer stuurt voor een spannende, meeslepende surround sound-ervaring. In tegenstelling tot een ouderwetse externe microfoon, past de automatische MultiBeam kalibratie (AMC) zich draadloos aan de unieke afmetingen van de kamer aan. De Enchant soundbars zijn verkrijgbaar in versies met 13 of 8 kanalen, de Enchant 1300 en de Enchant 800, voor elk formaat televisie. Voor consumenten die de bastonen naar eigen smaak willen versterken, is er een optionele Enchant draadloze subwoofer beschikbaar.

“De Enchant serie biedt geavanceerde technologie die fantastisch surround-geluidservaring levert zonder de noodzaak van extra apparatuur of kabels,” aldus Michael Mauser, president Lifestyle Audio bij HARMAN. “Luisteraars kunnen genieten van een rijk geluid tijdens het afspelen van muziek, films en games in een stijlvol Harman Kardon ontwerp.”

De Enchant 1300 en 800 hebben een slank silhouet met zijdelingse tweeters voor een meeslepende surround sound-ervaring, naast de schuine drivers en baspoorten die superieure audio bieden. Door deze unieke technologie leveren de all-in-one bars een diepe, rijke bas zonder ondersteuning van een subwoofer. De twee zorgvuldig ontworpen modellen zijn een aanvulling zijn op iedere televisie. Of het nu gaat om het bekijken van een film, het spelen van een spel of het luisteren naar muziek.

Dankzij de ingebouwde Chromecast heeft de gebruiker eenvoudig toegang tot meer dan 300 populaire HD-streamingdiensten. Bovendien kunnen de Enchant soundbars worden aangesloten op andere Chromecast-luidsprekers in het hele huis, voor een indrukwekkende multi-room ervaring.

Verkoopprijs en verkrijgbaarheid
De Harman Kardon Enchant serie is vanaf de herfst 2018 verkrijgbaar in selecte winkels en via www.harmankardon.com.

HARMAN KARDON ENCHANT

Product Eigenschappen

Product

1300

800

SUBWOOFER

Prijs

€ 999

€699

€699

MultiBeam

Ja

Ja

N/A

WiFi/BT

Ja/Ja

Ja/Ja

N/A

HDMI Ingangen

3

1

N/A

Maximaal Vermogen

240W

180W

400W

Dimensies

44” x 2.6” x 4.9”

33.8” x 2.6” x 4.9”

11.7” x 15.7” x 11.7”

Kanalen

13

8

N/A

— Achtergrondinformatie —

 

Over HARMAN KARDON

Wereldbekend audiomerk Harman Kardon voegt vorm en functie naadloos samen. De producten van Harman Kardon zijn geliefd om hun iconische design en uitzonderlijke geluidskwaliteit en bieden verfijnde audio in een premium jasje. Harman Kardon maakt deel uit van HARMAN International, een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics Co, LTD.

 

Over HARMAN

HARMAN (www.harman.com) ontwerpt en produceert connected producten en oplossingen voor consumenten, automotive en bedrijven wereldwijd, waaronder audio, visuele en infotainment systemen, bedrijfsoplossingen en software-services. Met premium merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon® Mark Levinson® en Revel® is HARMAN populair onder audioliefhebbers van verschillende generaties en ondersteunt bovendien professionele artiesten en de omgeving waarin zij optreden. HARMAN is ook leider op het gebied van een technologie- en geïntegreerde service oplossingen voor automotive, mobile, telecommunicatie en bedrijven. Meer dan 50 miljoen auto’s op de weg zijn voorzien van HARMAN audio en infotainment systemen. De softwareoplossingen van HARMAN ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die zijn verbonden, geïntegreerd, gepersonaliseerd, adaptief en veilig op alle platformen. Op het werk, thuis en in de auto. HARMAN heeft 30.000 werknemers in Amerika, Europa en Azië. In maart 2017 werd HARMAN volledig overgenomen door Samsung Electronics Co., Ltd.