IFA 2018, AMSTERDAM – 30 augustus – De bewuste audio consument van tegenwoordig zoekt naar geavanceerde en innovatieve technologie die naadloos aansluit op zijn dagelijks leven. Harman Kardon introduceert de Harman Kardon Citation-serie, een combinatie van hoge kwaliteit audio, een simplistisch verfijnd design en geavanceerde technologieën. Denk aan Google Assistant, hoge-resolutie LCD touchscreen en geïntegreerde Chromecast technologie. Hiermee vertegenwoordigt de Citation-serie met recht de volgende generatie smart home speakers.

 

De Citation-serie heeft een elegant en verfijnd ontwerp, voorzien van industriële kenmerken als de aluminium afwerking. Deze elegante look wordt vooral benadrukt door het grijze en zwarte textiel dat vuilafstotend en vlamwerend werkt. De Citation-serie combineert de expertise van Harman Kardon op het gebied van sound engineering met de stijl en elegantie van Kvadrat, Europa's meest toonaangevende producent van design textiel. 

De Citation-serie biedt een dynamische luisterervaring met optie om de speakers afzonderlijk te gebruiken of als een 5.1 surround sound-systeem. Met de multiroom functie kunt u het geluid vanuit elke kamer bedienen, of de muziek nu uit één bron komt of verschillende nummers in andere kamers worden afgespeeld. 

Google Assistent maakt het plaatje compleet. Het streamen van de nieuwste muziek gaat nu sneller en efficiënter dan ooit dankzij de intelligente stemactivering van Google. Slimme spraakbediening maakt het gemakkelijk om de agenda te beheren, to do lijstjes op te stellen, het weerbericht op te vragen en meer smart devices* te besturen. Commando's als "Hey Google, speel jazz muziek af" of "Hey Google, dim het licht" regelen de sfeer in elke kamer van het huis.

 

Michael Mauser, president van Lifestyle Audio bij HARMAN, zegt hierover: "Consumenten kijken steeds verder en verwachten meer van een home entertainment-systeem. Functies als spraakbesturing en multiroom streaming worden de standaard. De Harman Kardon Citation-serie biedt meer dan dat alleen. De audio expertise van Harman in combinatie met het verfijnde design hebben ons in staat gesteld deze innovatieve smart home speakers te ontwikkelen. Hierdoor brengen we de Citation-speakers en luisterervaring naar een hoger niveau."

 

Bovendien hebben de Citation-speakers van Harman Kardon ingebouwde Chromecast-technologie die meer dan 300 HD-kwaliteit audio- en video streaming services biedt. Zodra de verbinding is gemaakt met hetzelfde wifi-netwerk als de Citation-speaker, kan een smartphone, tablet of laptop de nieuwste release-hits of afspeellijsten “casten” met een Chromecast-compatibele app. 

Het Citation-speaker assortiment biedt een verscheidenheid aan opties, afhankelijk van de luisterbehoefte: meerdere speaker opties aan de bovenzijde, een soundbar, actieve subwoofer en een paar speakertorens.

Verkrijgbaarheid

De Citation-serie van Harman Kardon wordt tentoongesteld tijdens IFA 2018. Elke speaker kan gepre-ordered worden vanaf oktober via harmankardon.nl

HARMAN KARDON CITATION – SYSTEMS

Product Eigenschappen

Productnaam

ONE

100

300

500

BAR

Configuratie

Tabletop

Tabletop

Tabletop

Tabletop

Soundbar

Prijs

€199

€299

€399

€649

€899

Playback

Mono

Mono

Stereo

Stereo

3.0

Touch Control

Ja

Ja

Kleur LCD

Kleur LCD

Kleur LCD

Systeemvermogen

40W

50W

100W

200W

300W

HDMI Ingang

-

-

-

-

3x HDMI 4K

HD Audio Streaming

24Bits/96Khz

24Bits/96Khz

24Bits/96Khz

24Bits/96Khz

24Bits/96Khz

Wi-Fi / Bluetooth

Ja / Ja

Ja / Ja

Ja / Ja

Ja / Ja

Ja / Ja

Ingebouwde Chromecast

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Google Assistant

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

WiSA technology

-

-

-

-

Ja

 

Product Eigenschappen

 

Productnaam

SUB

TOWER

SURROUND

Configuratie

Subwoofer

Floorstanding

Surround

Prijs

€799

€2,499

€449

Playback

Subwoofer

2.2

Surround

Touch Control

Ja

Kleur LCD

Ja

Systeemvermogen

400W

400W

2 x 50W

HDMI Ingang

-

-

-

Wi-Fi / Bluetooth

Nee / Nee

Ja / Ja

Nee / Nee

HD Audio Streaming

-

24Bits/96KHz

-

Ingebouwde Chromecast

Nee

Ja

Nee

Google Assistant

Nee

Ja

Nee

WiSA technologie

Ja

Ja

Ja

         

* Vereist additionele slimme apparaten voor thuisgebruik die samenwerken met de Google Assistent op Google Home

— Achtergrondinformatie —

Volg HARMAN online

  • Vind meer nieuws in de HARMAN Newsroom
  • Like HARMAN op Facebook
  • Connect met HARMAN via LinkedIn
  • Bekijk ons YouTube kanaal
  • Volg HARMAN op Twitter @harman
  • Volg de Twitter hashtag #Harman

 

Over HARMAN KARDON

Wereldbekend audiomerk Harman Kardon voegt vorm en functie naadloos samen. De producten van Harman Kardon zijn geliefd om hun iconische design en uitzonderlijke geluidskwaliteit en bieden verfijnde audio in een premium jasje. Harman Kardon maakt deel uit van HARMAN International, een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics Co, LTD.

 

Over HARMAN

HARMAN (www.harman.com) ontwerpt en produceert connected producten en oplossingen voor consumenten, automotive en bedrijven wereldwijd, waaronder audio, visuele en infotainment systemen, bedrijfsoplossingen en software-services. Met premium merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon® Mark Levinson® en Revel® is HARMAN populair onder audioliefhebbers van verschillende generaties en ondersteunt bovendien professionele artiesten en de omgeving waarin zij optreden. HARMAN is ook leider op het gebied van een technologie- en geïntegreerde service oplossingen voor automotive, mobile, telecommunicatie en bedrijven. Meer dan 50 miljoen auto’s op de weg zijn voorzien van HARMAN audio en infotainment systemen. De softwareoplossingen van HARMAN ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die zijn verbonden, geïntegreerd, gepersonaliseerd, adaptief en veilig op alle platformen. Op het werk, thuis en in de auto. HARMAN heeft 30.000 werknemers in Amerika, Europa en Azië. In maart 2017 werd HARMAN volledig overgenomen door Samsung Electronics Co., Ltd.