IFA 2018, BERLIN – 30 augusti 2018 Med lanseringen av soundbarserien Enchant introducerar Harman Kardon ett banbrytande surroundljud som inte kräver ytterligare högtalare eller utrustning. Soundbars har blivit en alltmer integrerad del av hemmabioupplevelsen där konsumenters livsstil och preferenser kräver mindre omfattande system. Harman Kardon Enchant har tagits fram för dem som söker högkvalitativt ljud, utan att kompromissa med varken storlek eller design.

 

Harman Kardons patentskyddade MultiBeam-teknik använder en digital bearbetningsalgoritm (DSP), som gör det möjligt för Enchant-soundbars att ge en surroundljudupplevelse utan extra högtalare. Den helt nya Automatic MultiBeam Calibration (AMC) anpassas trådlöst till rummets dimensioner, i stället för den tidigare fjärrmikrofonen. Enchant-serien består av Enchant 1300 och Enchant 800, en 13 och en 8-kanalers soundbar, som passar alla tv-apparater. För den som vill förstärka basen, ingår även en trådlös subwoofer i serien.

  • Enchant-serien är ett genombrott för konsumenterna och erbjuder sofistikerad teknik, som ger fantastiskt surroundljud utan extra utrustning eller kablar, säger Michael Mauser, VD för Lifestyle Audio på HARMAN. Användare kan njuta av såväl ett rikt ljud för musik, film och spel som den spektakulära Harman Kardon-designen.

Enchant 1300 och 800 har en slank siluett med sidoriktade diskanter och basportar för en uppslukande surroundljudupplevelse. Denna unika teknik gör det möjligt för dessa allt-i-ett soundbars att leverera djup, bas utan subwoofer, oavsett om du ser en film, spelar spel eller lyssnar på musik. Enchant 1300 och 800 finns i två noggrant utformade modeller, med den klassiska design som utmärker Harman Kardons produkter, och kompletterar ljudet hos alla storlekar av tv-apparater.

Med inbyggd Chromecast finns över 300 strömningstjänster lätt tillgängliga i HD-kvalitet. Dessutom kan Enchant-soundbars anslutas till andra Chromecast högtalare i hela hemmet, för multiroom-ljud.

HARMAN KARDON ENCHANT

Produktegenskaper

Product

1300

800

SUBWOOFER

Pris

10 000 SEK

7 000 SEK

7 000 SEK

MultiBeam

Ja

JA

N/A

WiFi/BT

Ja/Ja

Ja/Ja

N/A

HDMI-ingångar

3

1

N/A

Max Power

240W

180W

400W

Dimensioner

44” x 2.6” x 4.9”

33.8” x 2.6” x 4.9”

11.7” x 15.7” x 11.7”

Kanaler

13

8

N/A

Tillgänglighet

Harman Kardon Enchant kommer finnas tillgänglig på www.harmankardon.com samt hos utvalda återförsäljare med start hösten 2018.

Follow HARMAN online

 

OM HARMAN KARDON

Världsberömda ljudvarumärket Harman Kardon kombinerar smidigt funktion med form. Kända för sin ikoniska design och exceptionella ljud erbjuder Harman Kardons förstklassigt förpackade produkter med sofistikerat ljud. Harman Kardon är en del av HARMAN International, ett helägt dotterbolag till Samsung Electronics Co., LTD.

 

OM HARMAN

HARMAN International (harman.com) designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över. Dessa inkluderar bland annat uppkopplade lösningar till bilen samt ljud- och bildprodukter, automatiserade företagslösningar samt tjänster som stödjer Internet of Things (IOT). Med ledande varumärken som AKG®, Harman Kardon®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson ® och Revel® är HARMAN idag mycket populärt bland ljudälskare, musiker och på arenor världen över. Över 50 miljoner bilar är idag utrustade med HARMAN:s ljud- och infotainmentsystem. Företagets mjukvarulösningar används i miljarder mobila enheter och system som är sammankopplade, integrerade och säkra över alla plattformar – från arbetet och hemmet till bilen och mobilen. HARMAN har idag totalt runt 30 000 anställda i USA, Europa och Asien. I mars 2017 blev HARMAN ett helägt dotterbolag till Samsung Electronics Co.