IFA 2016, BERLIN - HARMAN International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, lanserar nu nästa generation Harman Kardon Omni+. Omni+ är ett trådlöst multirumsljudsystem i HD-kvalitet i elegant design som levererar ett dynamiskt högupplöst ljud till varje rum.

Användaren kan spela musik från favoritapparna Spotify via Spotify Connect eller appar med Google Cast direkt genom högtalaren och för att spela samma musik i flera av hemmets rum går det ansluta Omni+-högtalare till varandra med bara ett enkelt knapptryck. Med appen Harman Kardon Controller är det enkelt att ställa in systemet och strömma musik.

Harman Kardon Omni+ stöder nu flera streamingtjänster som Spotify, Google Cast, Deezer, Qobuz och Tidal. Utöver det får användaren tillgång till innehållet på mobilen eller surfplattan genom appen Harman Kardon Controller. Med Google Cast Audio kan hundratals streamingtjänster nås, inklusive Google Play Music, Tidal, Spotify, Pandora, TuneIn Radio, Rhapsody och många fler. Användare kan lyssna på vad de vill, hur de vill, i HD-kvalitet.

Det går snabbt att installera Omni+ och för att användarna ska kunna ägna mindre tid åt att ställa in sina system och mer tid åt att njuta av Harman Kardons fantastiska ljud. Alla produkterna i serien har Bluetooth och en analog ljudingång som kan strömmas till andra Omni-högtalare i hemmet. Den nya uppdaterade appen Harman Kardon Controller finns för både iOS och Android och med ett optimerat gränssnitt som förenklar både inställningarna och strömningen av musik. Med appen kan användaren styra högtalarna separat eller gruppera olika rum. I exempelvis läget Party Mode spelas samma musik i hela hemmet.

Harman Kardon Omni+ levererar ett äkta HD-ljud (24-bit/192kHz) som ger användarna en enastående ljudupplevelse med klarhet och detaljerade nyanser. Med stöd för 802.11ac 2.4G och 5 GHz höghastighetsnätverk, erbjuder Omni+ en snabbare förbindelse med högre kvalitet, mer stabilitet och mindre risk för störningar.

Produktserien består av Omni 10+, Omni 20+ och den bärbara högtalaren Omni 50+. Omni 50+ är vattentålig och passar bra att användas utomhus. Det är enkelt för musikälskare att börja med en Omni+-högtalare och sedan lägga till fler allt eftersom för att så småningom kunna strömma musik i alla hemmets rum. Våren 2017 lanseras ytterligare två produkter, en kompakt soundbar (Omni Bar+) och en trådlös HD-adapter (Omni Adapt+). De nya Omni+-produkterna är kompatibla med första generationens Omni-produkter, så användare kan uppgradera och koppla ihop nya Omni+ med sin tidigare Omni-högtalare.

  • Harman Kardon Omni+ är unik tack vare HD-ljud, mångsidighet och funktionalitet, säger Michael Mauser, EVP HARMAN och President of Lifestyle Division på HARMAN. Användarna vill streama sitt innehåll från flera olika tjänster, styra sina högtalare från telefonen eller surfplattan och önskar ett system som uppfyller alla deras behov. Oavsett om de vill ha en högtalare eller fem, är det precis vad det här ljudsystemet från Harman Kardon erbjuder.

 

Tillgänglighet

Harman Kardon Omni 10+, Omni 20+ och Omni 50+ lanseras under hösten 2016 på www.harmankardon.se. Omni Bar+ och Omni Adapt+ släpps till våren 2017.