IFA 2016, BERLINHARMAN International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, lanserade idag JBL Playlist, en smart hifi-högtalare för hemmet med Google Cast för en enastående ljudupplevelse som tar din favoritmusik till en ny nivå.

JBL Playlist tillåter användaren att streama musik, radio eller podcasts direkt från sin telefon, dator eller surfplatta och är kompatibel med Android, iPhone, iPad, Mac och Windows.

En stor fördel med JBL Playlist är den inbyggda

Cast-tekniken som via wifi tillåter användaren att enkelt byta mellan musikappar som Spotify och Pandora utan att koppla ihop sin enhet via Bluetooth. Musiken skickas direkt till högtalaren via molnet istället för den mobila enheten, vilket ger en högre ljudkvalitet än vad en Bluetooth-högtalare kan ge. När den mobila enheten ansluts via wifi behöver användaren inte heller befinna sig i direkt närhet till högtalaren för att kunna spela musik, utan får en större rörelsefrihet.  

Med JBL Playlist kan användaren smidigt spela musik via olika tjänster genom att trycka på appens Cast-knapp. För att förstärka ljudet kan JBL Playlist kopplas samman med andra JBL Google Cast-högtalare och genom att aktivera multirums-funktionen kan musikälskaren dessutom fylla varje rum i sitt hem med musik.

JBL Playlist är designad för att leverera en enastående ljudkvalitet och basåtergivning i världsklass. Den matta finishen och tygfronten ger ett elegant utseende som kompletterar alla rum i hemmet. JBL Playlist kommer i färgerna svart, blå och vit.

  • JBL Playlist ger tillgång till miljoner låtar och podcasts genom att streama innehållet från appar som Spotify och Pandora, säger Robb Mason, Senior director, Connected Home HARMAN. Tack vare wifi-uppkopplingen kan användarna njuta av att favoritmusiken spelas upp med högsta kvalitet.

JBL Playlist:

  • Med Google Cast inbyggt i högtalaren är det enkelt att starta musiken från telefonen genom att trycka på Cast-knappen i de olika musikapparna.
  • Spotify Connect gör det lätt att spela favoritmusiken direkt från telefonen eller datorn genom att använda Spotify som fjärrkontroll. Använd högtalarens ”One Touch” Play-funktion för att spela upp spellistan på en gång.
  • 24bit/96kHz ger en hög ljudkvalitet
  • Lyssna på musik utan avbrott: Du kan besvara ett telefonsamtal, spela ett spel, skicka ett sms eller till och med lämna rummet, utan att det som spelas i högtalarna stängs av eller påverkar batteritiden.
  • Enkel installation och multirumsuppspelning med en steg-för-steg-guide i Google Cast-appen.
  • Dubbel wifi-anslutning och 802.11ac nätverksstöd vilket ger en snabb, robust och stabil trådlös uppkoppling.
  • Spela musik via Bluetooth eller 3,5 mm-ingång.

Pris & tillgänglighet

JBL Playlist finns tillgänglig från och med oktober 2016 till rekommenderat pris 1 800 SEK. Under en tidsbegränsad period kommer användarna att få en tre månaders gratis prenumeration av Google Play. För mer information vänligen gå till JBL.com