IFA 2017, BERLIN – 31 AUGUSTI 2017 – HARMAN International, helägt dotterbolag till Samsung Electronics Co., Ltd., som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, introducerar idag sina första true wireless in-ear-hörlurar JBL Free. De sladdfria öronsnäckorna uppmuntrar musikälskare att bryta sig fria från sladdar för en obegränsad rörelsefrihet, oavsett om de pratar i telefon, lyssnar på musik i farten eller tränar på gymmet.

JBL Free Case B White

För att förstärka lyssnarupplevelsen är hörlurarna utrustade med JBLs signaturljud och levererar samma överlägsna kvalitet som musikälskare har kommit att förvänta sig från varumärket. JBL Free möjliggör en flexibel användning. Ring samtal genom bara en hörlur och monoljud för att fortsätta hålla ett öra fokuserat på omgivningen, eller använd båda för stereoljud för att strömma pumpande musik genom ett intensivt träningspass eller bli helt uppslukad av en favoritspellista eller podcast hemma på soffan.

Hörlurarna ansluts enkelt till smarta enheter via Bluetooth och ger användaren en helt trådlös upplevelse. Dessutom har JBL Free en inbyggd mikrofon för oavbrutna kristallklara samtal med endast en knapptryckning.

Med ergonomisk passform, sitter JBL Free earbuds bekvämt på plats under hela dagen och designade i svett- och vattentåligt material, tål hörlurarna såväl nederbörd på vägen till jobbet eller ett riktigt intensivt träningspass. För att säkerställa en säker och bekväm passform ingår tre par örontoppar i olika storlek och två silikonvingar för säkrare passform. Användare kan byta örontoppar och vingar för totalt nio olika storlekskombinationer. JBL Free spelar upp musik i upp till 4 timmar och i den medföljande laddningsväskan finns ytterligare 20 timmars backup-effekt. Den lätta, smidiga väskan är utrustad med ett inbyggt batteri som låter lyssnare ladda upp en hel timmes musikuppspelning på bara 15 minuter.

 

”JBL Free sätter ribban för true wireless-lyssnande med sitt överlägsna ljud, mångsidighet och snygga utseende,” säger Jessica Garvey, Vice President, Headphones & Wearables hos HARMAN. ”Helt fri från sladdar och lätt att använda, är JBL Free den perfekta följeslagaren för samtal, musik och en aktiv livsstil.”

 

JBL Free Hero Black_3

Egenskaper

  • JBLs klassiska ljud
  • Bluetooth 4.1
  • 24 timmars uppspelningstid
  • Hands free-samtal
  • Comfort-stay secure fit ergonomics
  • Comfort Fit örontoppar (3 storlekar: S/M/L)
  • Secure Fit Silikonvingar (2 storlekar: M/L)
  • Stänksäker
  • Smart laddningsfodral
  • Tillgänglig i svart och vit

 


Pris och tillgänglighet

JBL Free kommer finnas tillgängliga från oktober 2017 i färgerna svart och vit. Rekommenderat pris är 1 500 SEK.

 

OM HARMAN
HARMAN (harman.com) designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över. Dessa inkluderar bland annat uppkopplade lösningar till bilen samt ljud-, bild- och infotainmentsystem, automatiserade företagslösningar och uppkopplade tjänster. Med ledande varumärken som AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson ® och Revel® är HARMAN idag mycket populärt bland ljudälskare, musiker och på nöjesarenor världen över. Över 25 miljoner bilar är idag utrustade med HARMAN:s ljud- och infotainmentsystem. Företagets mjukvarulösningar används i miljarder mobila enheter och system som är sammankopplade, integrerade och säkra på alla plattformar – från arbetet och hemmet till bilen och mobilen. HARMAN har idag totalt runt 30 000 anställda i USA, Europa och Asien. I mars 2017 blev HARMAN ett helägt dotterbolag till Samsung Electronics.