IFA 2017, BERLIN – 31 AUGUSTI 2017 – HARMAN International, helägt dotterbolag till Samsung Electronics Co., Ltd., som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, bryter ny mark med introduktionen av en rad personliga ljudprodukter. JBL levererar oslagbart uppslukande ljud, med teknik som adaptiv brusreducering och true wireless, och garanterar samtidigt komfortdriven design.

 

JBL E65BTNC – Trådlösa over-ear hörlurar med överlägsen aktiv brusreducerings teknologi

JBL E65BTNC, med Bluetooth 4.1-tekniknolgi, är utrustad med en enastående aktiv brusreducering, vilket minskar yttre buller och ger lyssnaren en uppslukande ljudupplevelse. Hörlurarna är utrustade med JBLs klassiska signaturljud och erbjuder överlägsen bas och högkvalitativt ljud i upp till 24 timmar. E65BTNC har en imponerande batteritid på 24 timmar i Bluetooth-läge och 15 timmar med aktiv brusreducering påslagen. Med en uppladdningstid på endast 2 timmar, kan lyssnaren snabbt återgå till att lyssna på sina favoritspellistor och podcasts.

JBL E65BTNC Hero Stone Blue_2

Med JBL E65BTNC-hörlurarna går det utan problem att växla från att spela musik på en bärbar enhet, till att svara på ett telefonsamtal via en annan, vilket förhindrar att du missar ett samtal medan du lyssnar på musik eller tittar på en film. Den inbyggda mikrofonen ger kristallklart ljud under samtal. Med en mjuk, bekväm huvudbygel i textil och formanpassade öronkåpor, kombinerar lurarna stil med komfort.

 

Pris och tillgänglighet

The JBL E65BTNC kommer finnas tillgängliga från oktober 2017 i färgerna svart, vit och blå. Rekommenderat pris är 1 800 SEK.

 

JBL Free klipper sista sladden för total frihet

De sladdfria öronsnäckorna uppmuntrar musikälskare att bryta sig fria från sladdar för en obegränsad rörelsefrihet, oavsett om de pratar i telefon, lyssnar på musik i farten eller tränar på gymmet. JBL Free spelar upp musik i upp till 4 timmar och i den medföljande laddningsväskan finns ytterligare 20 timmars backup-effekt. Den lätta, smidiga väskan är utrustad med ett inbyggt batteri som låter lyssnare ladda upp en hel timmes musikuppspelning på bara 15 minuter.

JBL Free Hero Black_3

Öronsnäckorna har Bluetooth så att användare kan ansluta smarta enheter och njuta av en helt trådlös upplevelse. Dessutom har JBL Free en inbyggd mikrofon för kristallklara samtal, som enkelt nås med endast en knapptryckning. För att säkerställa en säker och bekväm passform ingår tre komfortabla öronproppar och två silikonvingar som är utbytbara möjliggör nio olika storlekskombinationer.

 

Pris och tillgänglighet

JBL Free kommer finnas tillgängliga från oktober 2017 i färgerna svart och vit. Rekommenderat pris är 1 500 SEK.

 

JBL Jr – Högkvalitativt ljud och barnvänlig volymnivå

JBL Jr är JBLs första serie barnhörlurar som möter såväl barns krav på underhållning som föräldrars krav på säkerhet och kvalitet. JBL Jr-serien har både trådlösa och icke trådlösa modeller och är designade för barn mellan 3 och 10 år, för maximal underhållning till volymnivåer som passar barns känsliga öron.

JBL JR300BT Hero_1

JBL Jr är utrustade med JBL Safe Sound, en funktion som garanterar att ljudvolymen stannar på maximalt 85dB, en säker nivå för små öron. Hörlurarna i serien är speciellt utformade för att bekvämt passa ett barns huvud med en vadderad och justerbar huvudbygel och vadderade öronkåpor. Öronkåporna är även vadderade för att ge en bra passiv brusreducering, så barnens hörsel inte påverkas när de lyssnar på ljud i bullriga miljöer, som till exempel på flygplan. De är även designade för att hålla för tuffare slitage, samt går lätt att vika ihop att ta med sig. Perfekt för barn på resa.

De trådlösa JBL JR300BT kommer i färgerna Punky Pink och Rocker Blue. De sladdburna JBL JR300 kommer finnas i färgerna Spider Red och Ice Blue. För att själv göra hörlurarna mer personliga följer roliga klistermärken med i varje förpackning.

 

Pris och tillgänglighet

JBL JR300BT och JBL JR300 kommer finnas tillgängliga i handeln från september 2017. Rekommenderat pris är 500 SEK, respektive 250 SEK.

 

JBL Soundgear: Ljud du kan bära: JBL förnyar betydelsen av personligt ljud

JBL Soundgear förenar JBLs signaturljud med en innovativ bärbar design, som ger användaren större frihet att genomföra dagliga aktiviteter. Den är utformad för att bäras runt halsen för en intim ljudupplevelse som är både hands- och ear-free. Den bärbara designen ger användaren frihet att uppleva ljud på ett helt nytt sätt. Oavsett aktivitet är det möjligt att skapa en egen personlig ljudzon utan känslan att ha hörlurar på sig. Vare sig användaren arbetar hemma eller på kontoret, har VR glasögon på sig eller tittar på film via surfplatta, ger JBL Soundgear möjligheten att skapa ett separat lyssningsrum och samtidigt behålla kontakten med omgivningen.

JBL Soundgear Back

JBL Soundgear är trådlösa och ansluts via Bluetooth till smartphones och surfplattor.

Användarna kan fortsätta att använda sitt virtual reality headset, såsom Samsung Gear VR och Google Daydream Visa som samspelar med det bärbara ljudsystemet för att skapa ett kraftfullt ljud som kommer att revolutionera vår uppfattning av spel och underhållning. Enheten har ett inbyggt konferenssystem med dubbla mikrofoner samt eko- och bullerdämpande teknik, som garanterar en kristallklar kommunikation.

 

Pris och tillgänglighet

Rekommenderat utgångspris är 2 300 SEK. JBL Soundgear finns tillgänglig från november 2017.

 

OM HARMAN
HARMAN (harman.com) designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över. Dessa inkluderar bland annat uppkopplade lösningar till bilen samt ljud-, bild- och infotainmentsystem, automatiserade företagslösningar och uppkopplade tjänster. Med ledande varumärken som AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson ® och Revel® är HARMAN idag mycket populärt bland ljudälskare, musiker och på nöjesarenor världen över. Över 25 miljoner bilar är idag utrustade med HARMAN:s ljud- och infotainmentsystem. Företagets mjukvarulösningar används i miljarder mobila enheter och system som är sammankopplade, integrerade och säkra på alla plattformar – från arbetet och hemmet till bilen och mobilen. HARMAN har idag totalt runt 30 000 anställda i USA, Europa och Asien. I mars 2017 blev HARMAN ett helägt dotterbolag till Samsung Electronics.