IFA 2017, BERLIJN – 31 AUGUSTUS, 2017 – HARMAN International, het toonaangevende connected technologie bedrijf voor de automotive-, consumenten- en zakelijke audiomarkt dat eigendom is van Samsung Electronics Co., Ltd., introduceert de vernieuwde JBL BAR-serie, een lijn van high-performance soundbars met een slank design en Bluetooth 4.0 voor het streamen van muziek in een superieure geluidskwaliteit. Verkrijgbaar in vier modellen: met de BAR STUDIO, BAR 2.1, BAR 3.1 en BAR 5.1 transformeert ieder huis in een theater.
 

JBL's meest uitgebreide soundbar-set heeft naast het kenmerkende JBL geluid en Dolby Digital-decodering extra luidsprekers om het geluid te versterken. De uitzonderlijke bas zorgt ervoor dat kijkers geen enkele beat of explosie missen als ze muziek luisteren of de laatste Hollywood-thriller kijken.

De BAR-serie is zeer makkelijk te installeren en biedt toegang tot HDMI™ en ARC-ingangen en optische- en AUX-aansluitingen. Onder andere de 3.1 en 5.1 zijn voorzien van meerdere 4K HDMI-doorgangen zodat bijvoorbeeld Blu-Ray-spelers en gameconsoles kunnen worden aangesloten. Iedere soundbar reageert bovendien op de tv-afstandsbediening, zodat het aantal controllers wordt verminderd. Ook is de JBL BAR-series uitgerust met JBL SoundShift™-technologie, zodat het mogelijk is om makkelijk van geluidsbron te wisselen.

 

JBL BAR 5.1 Sound Experience

Met 510W van het totale systeemvermogen, drie 4K HDMI™ ingangen, een 10-inch draadloze subwoofer en DTS-decodering, is de BAR 5.1 de meest geavanceerde soundbar in de serie. Daarbij kunnen de afneembare speakers van de soundbar los worden gekoppeld en op elke gewenste plek in de kamer worden geplaatst, voor het ultieme thuisbioscoop-gevoel. In deze uiteinden zitten oplaadbare batterijen met tot 10 uur speeltijd - gelijk aan de duur van vier tot vijf Hollywood-films.

JBL Bar 5.1 Group Shot_2

JBL BAR Series

De Bluetooth-bar STUDIO is de perfecte aanvulling in bijvoorbeeld  kleinere kamers. De Studio is slank en eenvoudig te gebruiken met één kabelverbinding via HDMI™ ARC en maar één geluidskaart. Voor meer kracht kan de BAR 2.1, of BAR 3.1 worden toegevoegd.

 

"De JBL BAR-serie is gemaakt voor elk type luisteraar, en is perfect op een verhoging of aan een muur in huis", aldus Bas van de Rijt, Marketing Manager bij Harman Consumer Nederland. "Met zoveel kenmerkend geluid vindt JBL de soundbar opnieuw uit en ontstaat er een ultieme home theater-ervaring die past bij de huidige televisies."

 

 

Kenmerken

 

Product

JBL BAR STUDIO

JBL BAR 2.1

JBL BAR 3.1

JBL BAR 5.1

Prijs

€179

€349

€499

€749

Kenmerkend JBL geluid

Afmetingen

614 x 58 x 86mm

965 x 58 x 68mm

1018 x 58 x 78mm

1148 x 58 x 93mm

Bluetooth

HDMI

ARC

IN/OUT ARC

IN (3)/OUT ARC

IN (3)/OUT ARC

Bron

Optisch/AUX/USB

Optisch/AUX/USB

Optisch/AUX/USB

Optisch/AUX/USB

Systeem Power (Watt)

30

300

450

510

Sub omvang / kracht (Watt)

 

165mm/180

250mm/300

250mm/300

Audio

Dolby Digital

Dolby Digital

Dolby Digital

Dolby Digital/DTS

Overige kenmerken

 

 

Echt 4K-HDCP 2.2

Echt 4K-HDCP 2.2 en los te koppelen kabels en zij-speakers

 

Beschikbaarheid

De JBL Bar 2.1 is beschikbaar vanaf september 2017. De JBL BAR  STUDIO, JBL BAR 3.1 en de  JBL BAR 5.1 zijn beschikbaar vanaf oktober 2017.

 

OVER HARMAN

HARMAN (www.harman.com) ontwerpt en produceert connected producten en oplossingen voor consumenten, automotive en bedrijven wereldwijd, waaronder audio, visuele en infotainment systemen, bedrijfsoplossingen en software-services. Met premium merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon® Mark Levinson® en Revel® is HARMAN populair onder audioliefhebbers van verschillende generaties en ondersteunt bovendien professionele artiesten en de omgeving waarin zij optreden. HARMAN is ook leider op het gebied van een technologie- en geïntegreerde serviceoplossingen voor automotive, mobile, telecommunicatie en bedrijven. Meer dan 50 miljoen auto’s op de weg zijn voorzien van HARMAN audio en infotainment systemen. De softwareoplossingen van HARMAN ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die zijn verbonden, geïntegreerd, gepersonaliseerd, adaptief en veilig op alle platformen. Op het werk, thuis en in de auto. HARMAN heeft 30.000 werknemers in Amerika, Europa en Azië. In maart 2017 werd HARMAN volledig overgenomen door Samsung Electronics Co., Ltd.